Company Details

  • Anping Xinzheng Metal Wire Mesh Co., Ltd

  •  [Hebei,China]
  • Business Type:Manufacturer
  • Main Mark: Americas , Asia , Europe , Middle East , Worldwide
  • Exporter:81% - 90%
  • Certs:ISO9001
Inquiry Basket ( 0 )

Anping Xinzheng Metal Wire Mesh Co., Ltd

Home > News > New customs regulations will be implemented on June 1st! Freight forwarding and export companies noticed
News

New customs regulations will be implemented on June 1st! Freight forwarding and export companies noticed

Beginning on June 1, 2018, the General Administration of Customs will begin the formal implementation of Decree No. 56.

This notice, known as the 2017 Decree No. 56, is called [Announcement on Adjusting Matters Concerning the Entry and Exit of Water and Air Transport Vehicles and Manifest Supervision".

This announcement is intended to ensure the smooth progress of the nationwide customs clearance and integration reforms, and effectively strengthen the customs' management of the inbound and outbound transport means of water and air transport and the goods and articles they carry, standardize the data declaration and transmission, ensure the completeness and accuracy of the data, and effectively implement safe access. And the risk prevention and control mechanism is closely related to the export industry. We are not paying attention to the risk that the goods will be detained!


New rules and requirements:

1. China Customs opens the time limit switch of the manifest management system, that is, complete and accurate manifest data must be sent to China Customs via electronic data 24 hours prior to shipment (ships leaving mainland China or entering or transiting mainland China). ;

2. The names of all the goods under the bill of lading shall be clearly and completely declared on the manifest;

3. The data items requested by the manifest include the information of the receiver and the consignor, such as the code of the receiver and consignor and the contact number of the receiver and consignor.

For shipments expected to be exported from Mainland China on and after June 1, 2018, the shipping company will comply with the Chinese Customs' proposal of a new pre-shipment manifest for cargo manifests.

Before the shipper declares goods to the customs of the exporting country, the shipper shall record the pre-shipment manifests in accordance with the requirements of the shipping agents designated by the shipping company.

To this end, Maersk, Hapag-Lloyd, MSC, MCC and many other shipping companies have issued emergency notices:

What does this adjustment mean? What changes will bring? Let's take a look at the official answer of the shipping company Safmarine:

Question one: What does it mean by June 1, 2018?

Answer one: For goods imported into mainland China or transited through Mainland China ports, if the expected departure date of the loading vessel is June 1st, 2018, 2018, the complete and accurate manifest data of the cargo must be on board. The electronic data was sent to China Customs 24 hours ago.

Question 2: What does the complete and accurate manifest data mean?

Answer 2: The names of all the goods under the bill of lading should be clearly and completely declared in the manifest, and the data items for the new manifest adjustment include:
Shipper Code (Required)
Shipper's phone number (required)
Shipper's AEO Enterprise Code (optional)
Consignee Name (Required, please fill in the name of the actual consignee; if the consignee is to order the consignee to TO ORDER, this must be "TO ORDER")
Consignee code (filled only when there is an actual consignee; when the consignee is TO ORDER, no information is required here.)
Consignee's phone number (filled only when there is an actual consignee; when the consignee is TO ORDER, no information is required here.)
The name of the specific contact person of the consignee (filled only when there is an actual consignee; when the consignee is TO ORDER, no information is required here).
Consignee's contact person's phone number (filled only when there is an actual consignee; when the consignee is TO ORDER, no information is required here.)
Consignee`s AEO Enterprise Code (optional, with actual consignee)
Notify party's code (When the recipient is TO ORDER, this item is required)
Notification party's phone number (When the recipient is TO ORDER, this item is required)

Question 3: Is there any penalty for irregularities in manifest declarations?

Answer 3: The Customs has already formulated the penalty regulations for irregularities in manifest declarations. Regulations: "Implementation Regulations of the Customs of the People's Republic of China on Administrative Punishments," which was issued in 2004 and became effective.

Question 4: Will the process of adjusting manifest declarations lead to the disclosure of customers' commercial sensitive information?

Answer four: The process of new manifest adjustment will not lead to the disclosure of the customer's business sensitive information. The bill of lading issued by the carrier does not show these sensitive data items added to the manifest (except for the name of the consignee); after the manifest is sent to the customs, the customs staff must protect the trade secrets and customs work secrets in accordance with the law.

Question 5: Will the manifest be modified after the deadline?

Answer 5: The current process is pending for the application for modification of the manifest sent after the deadline. We will inform the customer in the next customer notification. The

Question 6: Does the customer have to comply with the deadline for shipping instructions for goods imported to and from mainland China?

Answer 6: Yes.

Question 7: Will the customers be reminded to submit the "shipping instructions" on time for goods imported into mainland China or transit through mainland China?

Answer 7: Yes. For goods imported into mainland China or transited through Mainland China ports, if the customer fails to send the [shipping instructions" on time, we will remind customers to submit the [ships" by e-mail in the first 5 days, 4 days and 3 days respectively. Instructions."

Question 8: What if there is missing one or more required information in the "shipping instructions" submitted by the customer?

Solution 8: If the required information is missing, the "Shipping Instructions" will not be accepted. At the same time, the customer will receive an e-mail notification requesting the submission of a complete "shipping instructions."

Question 9: Will the revised data items be stipulated for manifests, and how can customers submit data information to Safmarine?

Answer 9: You can submit these new information when you submit the Shipping Instructions through your familiar electronic channel. The "My.Safmarine.com" website is making corresponding adjustments to meet the requirements of the new manifest requirements. After adjustments, clients can submit information directly on the website; customers using INTTRA and EDI should fill in the added data items in the COMMENT box. send.

Question 10: Does the shipping company check the customer's "shipping instructions" submitted by the customer, the sender code?

Answer 10: The shipping company does not proofread the sender and sender codes. The consignor or booking agent is responsible for submitting accurate receipt and consignor codes in the Shipping Instructions. China Customs has released the "Enterprise Code Type Summary Sheet" for the company's reference and can complete the enterprise code declaration according to the index of the countries or regions in the table.

Question 11: If the receiver and the consignor are natural persons instead of companies, can they accept no enterprise code?

Answer XI: Under normal circumstances, our bill of lading does not accept the receiving and shipping parties as natural persons. Under the premise that the bill of lading allows, if the receiver and consignor are natural persons, the customer should fill in the customer's Chinese ID number or passport number at the company code.

Question 12: If the countries or regions of the consignor or sender are not in the "Enterprise Code Type Summary Table," how can the customer provide the enterprise code?

Answer 12: If the country or region to which the consignor or the consignor belongs is not listed in the "List of Enterprise Code Types" or cannot provide the type of enterprise code listed in the table, the statutory enterprise registration code of the country or region where it is located should be filled in.


Anping Xinzheng Metal Wire Mesh Co., Ltd. can supply good quality metal wire mesh products, contain Stainless Steel Wire Mesh, Welded Wire Mesh, Crimped Wire Mesh, Expanded Metal Mesh, Aluminum Foil Mesh, Window Screen Netting, Perforated Metal Mesh, Galvanized Square Wire Mesh, Brass Wire Cloth, Wire Processed Products and other wire products.

Share to:  
Communicate with Supplier?Supplier
Emily Wang Ms. Emily Wang
What can I do for you?
Contact Supplier